Uncategorized

Content Filtering چیست

فایروال شبکه سیسکو مدل ASA5555-K8

Content Filtering چیست

در این مقاله می خواهیم در مورد اینکه Content Filtering چیست صحبت کنیم. Content Filtering یا فیلترینگ محتوا , محتواهایی که کاربر به آن دسترسی دارد را محدود و یا کنترل می کنند. محتوا می تواند انواع مختلفی از اطلاعات و داده ها را شامل شود مثل وب سایت و صفحات وب , ویدئو , فایل , صوت و حتی فایل های اجرایی و …

Content Filtering در حال حاضر در کشور ما بیشتر برای محدود کردن محتواهای در دسترس از طریق اینترنت و وب و ایمیل و سایر موارد استفاده می شود که بیشتر با اسم فیلترینگ اینترنت می شناسیم در حالی که Content Filtering فراتر از فیلترینگ اینترنت است و میتوان در مصارف دیگر از آن استفاده کرد.

Content Filtering چیست

Content Filtering

Content Filtering به دو صورت نرم افزاری و سخت افزاری است که درخواست های ورودی و خروجی را بر اساس معیارها و صلاحیت هایی که طراحی شده پردازش می کند و اجازه عبور می دهد در واقع Content Filtering تعیین می کند چه محتوایی در دسترس باشد و یا مسدود شود. همانطور که گفته شد اعمال این محدودیت ها فقط برای فیلترینگ اینترنت نیست و می توان در سطوح مختلف آن را اعمال کرد . اعمال محدودیت ها در سطح کشور توسط دولت و یا اعمال محدودیت توسط ISPها برای مشتریان خود , توسط کارفرما برای پرسنل و کارمندان , توسط مدرسه برای دانش آموزان , توسط والدین برای فرزندان , توسط کتابخانه برای بازدیدکنندگان و کاربران و یا حتی توسط یک کاربر برای رایانه شخصی خود انجام می گیرد .

که تمام این محدودیت ها برای جلوگیری از دستیابی به محتوا های مد نظر توسط افراد خاص برای کاربران است مثلا دولت از دستیابی به محتواهای غیره اخلاقی , سیاسی , محتواهای خشونت آمیز یا نفرت محور و سایت ها و فایل های مخرب و … جلوگیری می کند . که از دید کاربران اینترنت فیلترینگ اینترنت به حساب می آید و یا والدین با استفاده از فیلترینگ های زمانی و یا فیلترینگ محتوا به فرزندانشان اجازه دسترسی به یکسری محتوا در زمان خاص و یا مدت زمان مشخص می دهند و یا با استفاده از فیلترینگی که بر روی مرورگر اینترنت رایانه شخصیتان است میتوانید فیلترینگ محتوا را داشته باشید.

در سیستم عامل ویندوز با استفاده از ISAPI یا  Internet Server Application Programming Interface می توانید فیلتر ( به شکل فایل DLL یا Dynamic Link Library) را بنویسید که به ازای هر درخواست http آن را کنترل کند. چنین فیلتر بسته به اینکه چگونه آن را تنظیم کرده باشید می تواند درخواست ها را ثبت کند یا داده ها را رمزگذاری کند یا اقداماتی که برای آن تعیین کرده اید انجام دهد .

نحوه فیلتر کردن محتوا

فیلتر کردن محتوا مانند آنتی ویروس ها دارای Data Base ای هستند که اطلاعاتی مشخص و از پیش تعین شده در آن قرار دارد که بر اساس آن ها تشخیص های لازم  را می دهد و به صورت خودکار اقداماتی که تعریف شده مثل مسدود کردن و هشدار دادن و Drop کردن درخواست ها و…

و در کل عمل فیلتر کردن را انجام می دهد. ساده ترین روش فیلتر کردن محتوا , حساس بودن نسبت به کلمات خاص است , به این صورت که رشته هایی از کاراکتر های مشخص را تعریف کرده و به ازای درخواست هایی که برای مشاهده وب سایتی می شود قبل از پاسخ دادن و نمایش وب سایت در صورت مطابقت مطالب وب سایت با رشته های کاراکتر , آن را فیلتر می کند.

در حال حاضر تجهیزات فیلترینگ محتوا هم به صورت جدا و هم به صورت ترکیبی با Firewallها به صورت UTM و حتی جدیدا به صورت ترکیبی با روتر ها ارائه می شود . که به این معنی است عمل فیلترینگ محتوا را به راحتی میتوان در سطح ها کوچکتر مثل منازل و سازمان ها و شرکت ها اعمال کرد که میتواند از آلودگی شبکه های ما جلوگیری کند.

نکته قابل توجه این است که از تجهیزات و نرم افزار های فیلترینگ صرفا برای جلوگیری و محدود کردن کاربران استفاده نمی شود بلکه میتوان عمل فیلترینگ و محدودیت برای جلوگیری از  دسترسی به یکسری از محتوا ها و اطلاعات داخلی و نَشت اطلاعات به خارج از سازمان ها استفاده کردن . یعنی به محض اینکه سیستم متوجه شود اطلاعات و داده هایی که تعریف شده در حال خارج شدن از دربازه های شبکه داخلی است جلوی آن را میگیرد .

انواع فیلترینگ محتوا

فیلترینگ وب: فیلترینگ مبتنی بر مرورگر یا فیلترینگ وب یکی از ساده ترین و سبک ترین راه حل های فیلترینگ است.

فیلترینگ ایمیل :فیلترینگ ایمیل بر اساس اطلاعات متن و یا عناوین ایمیل مثل فرستنده  , موضوع  , پیوست های ایمیل برای طبقه بندی  و … ایمیل را رد یا می پذیرد . Bayesian filtersنوعی فیلتر آماری است که معمولا استفاده می شود. فیلتر ایمیل در حد Server  , Client می تواند اعمال شود .

فیلتر های سمت Client : این نوع فیلتر ها به عنوان نرم افزار بر روی سیستم کاربر توسط شخصی که از سطح دسترسی بالایی برخوردار است , نصب می شود و محدودیت های لازم را اعمال می کند .

ارائه دهندگان سرویس اینترنتی با محتوای محدود ( فیلتر شده):

این Service Provider ها اجازه دسترسی به قسمت های مشخصی از محتوای اینترنت را می دهند که از این نوع فیلترینگ می توان برای اجرای کنترل دولتی و نظارتی  و همچنین نظارت والدین بر فرزندان استفاده کرد.

فیلترینگ مبتنی بر شبکه : این نوع فیلترینگ در لایه Transport به عنوان transparent Proxy و یا در لایه Application به عنوان Web proxy پیاده سازی می شود. نرم افزار فیلترینگ دارای قابلیت برای جلوگیری از ورود و خروج اطلاعات از شبکه را دارد .و همچنین برای هر کاربر امکان تنظیم دسترسی ها و محدودیت های خاص همان کاربر وجود دارد.به عنوان مثال دسترسی های کتابخانه دانشگاه برای دانشجویان کارشناسی ارشد را میتوان بیشتر از دسترسی دانشجویان کارشناسی کرد.

برای مشاهده محصولات دیگر سایت ما اینجا کلیک کنید .

برای مشاهده محصولات متنوع تر به سایت NKTECH مراجعه نمایید .

برای مشاهده محصولات برند LAFAND به سایت لافند مراجعه نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *