Uncategorized

انواع کابل شبکه وکاربرد آنها

سوئیچ شبکه اچ پی مدل JH328A

انواع کابل شبکه وکاربرد آنها

در این مقاله می خواهیم در مورد انواع کابل شبکه وکاربرد آنها صحبت کنیم . کابل ماده ای رسانا است که از طریق آن سیگنال حامل اطلاعات از دستگاه مبدأ به سمت دستگاه مقصد انتقال پیدا می کند . کابل های مخابراتی بسیار متنوع اند اما آنچه که امروزه برای انتقال اطلاعات در شبکه های کامپیوتری استفاده می شود انواع کابل های زوج بهم تابیده و انواع فیبرهای نوری و امواج مایکروویو است. کابل های بهم تابیده امروزه بیشترین استفاده را در شبکه های کامپیوتری دارد و استفاده از آن ها بسیار آسان بوده و برای اتصال آن به دستگاه ها نیاز به تخصص خاصی ندارد.

انواع کابل شبکه وکاربرد آنها

Types of Network Cables

کابل های شبکه از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که ما به دو قسمت اصلی و فرعی تقسیم میکنیم . قسمت های اصلی در تمام کابل های شبکه مشترک بوده وامکان حذف یا تغییر وجود ندارد و قسمت های فرعی بسته به نوع و رده کابل به آن ها اضافه می شود .

قسمت های اصلی

بخش های فرعی

  • فویل
  • شیلد
  • سیم ارت
  • روکش PE
  • محافظ Steel Armored

انواع کابل های شبکه

در کل کابل های به هم تابیده به 3 دسته تقسیم می شوند .

1)UTP : کابل Unshielded Twisted-Pair ارزانترین کابل شبکه است که در رده های مختلفی تولید شده که پهنای باند هر رده با دیگری متفاوت بوده . در این نوع کابل هر سه مورد قسمت های اصلی کابل وجود دارد .

2)ScTP : این کابل شامل 4 جفت سیم به هم تابیده است که برای جلوگیر و کاهش نویز های خارجی بر روی مجموعه 4 جفت سیم یک فویل نازک آلومینیومی یا مسی کشیده شده .

3)STP : کابل Shielded Twisted-Pair شامل 4 جفت سیم به هم تابیده شده است که بر روی هر جفت یک فویل کشیده شده و نهایتاً  بر روی مجموعه 4 جفت سیم به هم تابیده شده پوشش ژاکت گونه فلزی برای جلوگیری از نویز های خارجی کشیده شده . در کابل های STP  بسته به نوع آن از قسمت های فرعی مخنلفی برای تولید استفاده می شود . که به طور خلاصه در پایین ذکر شده است.

F/UTP: یک لایه فویل دور 4 جفت سیم کشیده شده

S/UTP: یک لایه شیلد دور 4 جفت سیم کشیده شده

SF/UTP: یک لایه فویل و یم لایه شیلد دور 4 جفت سیم کشیده شده

 U/FTP: یک لایه فویا دور هر جفت سیم کشیده شده

S/FTP: یک فویل دور هر جفت سیم و یک لایه شیلد دور 4 جفت سیم کشیده شده

F/FTP: یک لایه فویل دور هر جفت سیم و یک لایه فویل دور 4 جفت سیم کشیده شده

SF/FTP: یک لایه فویل دور هر جفت سیم و یک لایه فویل و یک لایه شیلد دور 4 جفت سیم کشیده شده

انواع کابل شبکه

Types of network cable

انواع کابل های UTP

کابل های شبکه UTP در 8 رده در بازار ارائه می شود

Cat1 : این کابل های برای انتقال صدا در تلفن در شبکه های مخابراتی ISDN , PSDN مورد استفاده قرار میگرفته .  از کابل های Cat1 به بعد در شبکه های کامپیوتری قابل استفاده است از کابل های Cat1 برای اتصال تلفن های منازل با شرکت مخابراتی استفاده می شده که امروزه از کابل های رده جدید در منازل استفاده می شود .

Cat2 : در این کابل 2 جفت سیم به هم تابیده شده استفاده شده که در سیم کشی تلفن های قدیمی و  در شبکه ها با توپولوژی Token ring استفاه می شده . کابل های Cat2 دارای سرعت 4Mbps است .

Cat3 : در این کابل 4 جفت سیم به هم تابیده شده استفاده شده که ممکن است در بعضی از سیم کشی های تلفن از این کابل استفاده بشه و همچنین از این کابل در شبکه های  Token ring و 10BaseT  استفاده می شده . این کابل ها دارای سرعت 10Mbps و پهنای باند 16 مگاهرتز دارد . از کابل های Cat3 به بعد امکان اتصال دستگاه ها با فواصل  100m امکان پذیر بوده .

Cat4 : این نوع کابل ها هم مانند مدل قبلی در توپولوژی های Token ring استفاده می شده و دارای سرعت 10Mbps است .

Cat5 : در این کابل 4 جفت سیم به هم تابیده شده استفاده شده که میزان تابیده شدن سیم ها در این کابل بیشتر بوده که باعث افزایش سرعت تا 100Mbps شده . از این کابل برای شبکه های Ethernet , Fast Ethernet , Token ring استفاده می شود . این کابل پهنای باند تا  100  مگاهرتز را برای ما تأمین می کند .

Cat5e : در این کابل ها هم از 4 جفت سیم تابیده شده استفاده می شود . که در شبکه های Ethernet , Fast Ethernet استفاده می شود و حداکثر سرعت  1Gbps و پهنای باند 100 مگاهرتز  ارائه می دهد .

Cat6 : کابل های Cat6 مشابه کابل های Cat5e است با این تفاوت که یک جدا کننده بین 4 جفت سیم تابیده شده برای جلوگیری از تأثیرات الکترومغناطیسی و تداخل قرار داده شده . از این کابل برای شبکه های Gigabit Ethernet , 10 Gig استفاده می شود . که در فواصل 55m سرعت 10Gbps و فواصل 100m سرعت 1Gbps دارند و همچنین پهنای باند این کابل 250 مگاهرتز است .

Cat6a : این کابل در سال 2009 ارائه شد و مانند کابل Cat6 بوده با این تفاوت که دارای پهنای باند 500 مگاهرتز است و همچنین دارای سرعت 10Gbps تا فاصله  100m ساپورت می کند .

Cat7 : این کابل ها در شبکه های Gigabit Ethernet , 10Gig  در Data centerها برای اتصال سرورها و سوئیچ ها و دستگاه های Storage و … استفاده می شود . که دارای سرعت 10Gbps با پهنای باند 1000 مگاهرتز هستند . این کابل ها سرعت 10Gbps با پهنای باند 600 مگاهرتز دارند. در حال حاضر کابل های Cat8 , Cat8.1 , Cat 8.2  هم تولید می شود که سرعت های 40Gbps با پهنای باندهای 1600و2000مگاهرتز دارند .

 

انواع کابل های UTP

types of UTP Network cable

برای مشاهده محصولات دیگر سایت ما اینجا کلیک کنید .

برای مشاهده محصولات متنوع تر به سایت NKTECH مراجعه نمایید .

برای مشاهده محصولات برند LAFAND به سایت لافند مراجعه نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *